Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Dr.Τάταρης είναι απόφοιτος του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενός εκ των κορυφαίων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας μας, και ανάμεσα στα καλύτερα της ΕυρωπαΪκής Ένωσης. Εξειδικεύθηκε επί εξαετίας στην Ορθοπαιδική και στις Αθλητικές Κακώσεις στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, του οποίου Επιστημονικός Συνεργάτης εξακολουθεί να είναι μέχρι και σήμερα.

Στη συνέχεια , και για επτά χρόνια , εργάστηκε ως Επιμελητής του τμήματος Ψηφιακής Επανορθωτικής Χειρουργικής Γόνατος της Ευρωκλινικής Αθηνών, λαμβάνοντας περαιτέρω εξειδίκευση στην επανορθωτική χειρουργική του γόνατος και στις επεμβάσεις αρθροσκοπικής  αποκατάστασης αθλητικών κακώσεων.

Παράλληλα, είναι Υπεύθυνος Ορθοπαιδικός του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου , από το 2015 μέχρι και σήμερα, έχοντας την ευθύνη της αποκατάστασης ορθοπαιδικών παθήσεων σε νοσηλευόμενους ασθενείς του κέντρου, οι οποίοι αποτελούν ιδιαίτερα ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα με σοβαρές συννοσηρότητες.

Από το 2017 μέχρι και ΤΟ 2022 , ο Dr.Τάταρης ήταν επικεφαλής της Χειρουργικής Ομάδας ARTHROSCOPISIS του Ιατρικού Κέντρου Περιστερίου (Όμιλος Ιατρικού Αθηνών).

Από τον Οκτώβριο του 2022 έχει αναλάβει καθήκοντα ως  Διευθυντής Ορθοπαιδικός της Ε’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ευρωκλινικής Αθηνών.

Με γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών και με επίκεντρο τις ανάγκες του κάθε ασθενούς ξεχωριστά, ο Dr.Τάταρης και οι συνεργάτες του προσφέρουν εξατομικευμένες υπηρεσίες υγείας, ειδικά προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς. Εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές που εφαρμόζονται και στα μεγαλύτερα Ορθοπαιδικά Κέντρα του εξωτερικού, και ακολουθώντας πρωτόκολλα ταχείας ανάρρωσης (fast track rehabilitation protocols), o Dr.Τάταρης και η χειρουργική του ομάδα, έχουν κατορθώσει να ελαχιστοποιήσουν την ταλαιπωρία που συνεπάγεται μία χειρουργική επέμβαση, τόσο για τον ίδιο τον ασθενή ,όσο και για τους οικείους του.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι χειρουργημένοι ασθενείς μας λαμβάνουν εξιτήριο από την κλινική εντός ολίγων ωρών μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθησαν. Παράλληλα, έχοντας σχεδιάσει προεγχειρητικά το πρωτόκολλο αντιμετώπισης του μετεγχειρητικού πόνου, σε συνεργασία με την αναισθησιολογική ομάδα του Dr.Τάταρη, οι περισσότεροι ασθενείς μας μπορούν να επανέλθουν στην εργασία τους άμεσα, πολλές φορές και την επόμενη μετεγχειρητική ημέρα.

Εκτός όμως από το σκέλος της υπεύθυνης και επιτυχούς χειρουργικής  διευθέτησης του εκάστοτε ορθοπαιδικού προβλήματος, προτεραιότητά μας αποτελεί και η αντιμετώπιση του ψυχολογικού σκέλους που αυτό το πρόβλημα συνεπάγεται για πολλούς ασθενείς μας.

Για εμάς, η σχέση ιατρού-ασθενούς αποτελεί τον θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο στηρίζεται η επιτυχής έκβαση κάθε προβλήματος υγείας. Η Εμπιστοσύνη, ο Σεβασμός και η Υπευθυνότητα, αποτελούν την ακροστιχίδα , ότι ΕΣΥ, ο κάθε ασθενής ξεχωριστά, είσαι στο επίκεντρο της προσοχής και της φοντίδας μας.